De Wolkenfabriek

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan de voorstelling in theater Marag maken de leerlingen kennis met de discipline drama door middel van een theatervoorstelling. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Ook dit schooljaar zal er weer een leuke, boeiende, grappige en betoverende voorstelling op het programma staan; de jeugdtheatervoorstelling ‘De Wolkenfabriek’ Laros & De Jong Beeldmakerij.

Willy, de wolkenmaker, luistert elke avond naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens een dagje vrij. Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt?

De voorstelling wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot pop-up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Een lust voor het oog vol vondsten en verrassingen, die kreten van bewondering en verwondering ontlokt en het publiek moeiteloos meevoert in de wereld van de wolkenfabriek.

wolkenfabriek1wolkenfabriek

Groep 1 & 2
Basismenu - drama

Aantal leerlingen
Max. 90 per voorstelling

Duur
45-50 minuten

Locatie
Theater Marag (achterzijde theater De Lievekamp)

Periode
verplaatst naar mei en juni

Lesrooster
Basismenu rooster voorstelling in Marag (pdf)
Basismenu rooster voorstelling op school wordt in overleg met groepsdocent ingepland.

Vragen over de roosters?
Neem contact op met Lobke van der Sanden (0412 667690 - ls@lievekamp.nl)

Thema
Het weer, wolken, regen, klimaat, ontstaan van weersverschijnselen

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - ls@lievekamp.nl

Evaluatie

  • Groep 1 & 2 2020-2021