Beestenboel

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan de voorstelling in theater Marag maken de leerlingen kennis met de discipline theater door middel van een theatervoorstelling. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Ook dit schooljaar staat er weer een leuke, boeiende, grappige en betoverende voorstelling op het programma; de magische theater- en goochelshow ‘Beestenboel’ door Hilbert Geerling.

Over Beestenboel
De dierentuin van Hilbert wordt vandaag officieel geopend. Door de burgemeester zelf! Er is alleen één kleinigheidje. Er zijn nog geen dieren…
Maar dat is voor Hilbert geen probleem. Hij kan je namelijk het ene na het andere dierenverhaal vertellen. Van olifantenstront tot een paard die liever een zebra wil zijn en een papegaai die overal maar dwars doorheen zit te schreeuwen. Iedereen weet dat verhalen soms net echt kunnen zijn. En als onze fantasie dan op hol slaat… ontsnapt er misschien wel een Tijger!

Een theatershow vol goocheltrucs, humor, fantasie en dierenverhalen.

Over Hilbert Geerling
Goochelaar, magisch theatermaker en verhalenverteller met een ietsje meer...
Hilbert combineert zijn talent als verteller met zijn goochelvaardigheden, waardoor een nieuwe unieke theatervorm is ontstaan die bij het publiek enorm aanslaat. Door deze vernieuwende aanpak won hij diverse prijzen, waaronder vijf maal het Nederlands Kampioenschap Goochelen, de onderscheiding van meest originele act en de gouden NMU speld: de hoogste onderscheiding in de Nederlandse goochelwereld. Naast zijn sublieme goocheltrucs is Hilbert een acteur en theatermaker die zich specifiek richt op het allerjongste publiek en ze graag een unieke kennismaking met theater wil bieden. Zijn achtergrond in het onderwijs verklaart zijn succes bij het maken van theatervoorstellingen voor kinderen.

Hilbert is ook bekend van tv: in het programma ‘De Magische Winkel’ legt hij met collega-goochelaars trucs uit aan kinderen zodat ze zelf met trucs aan de slag kunnen.

basismenu

Groep 1 & 2
Basismenu - drama

Aantal leerlingen
Max. 100 per voorstelling

Duur
40-50 minuten

Locatie
Theater Marag

Periode
Ma 13 januari t/m donderdag 30 januari 2020

Lesrooster
Basismenu 2019-2020

Thema
De wereld van de dieren

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Lesmaterialen