De Wolkenfabriek

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan de voorstelling in theater Marag maken de leerlingen kennis met de discipline drama door middel van een (poppen)theatervoorstelling.
De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Ook dit school jaar zal er weer een leuke, boeiende, grappige en betoverende voorstelling op het programma staan ; de poppenvoorstelling ‘De Wolkenfabriek’ door theatermaakster Irene Laros.

Willy, de wolkenmaker, luistert elke avond naar het weerbericht om zo te weten te komen welke wolken hij de lucht in moet sturen. Morgen wordt het een mieters mooie dag en is er geen wolkje aan de lucht! Willy heeft dus eindelijk weer eens een dagje vrij. Maar wat gebeurt er als Wolly, de weerkip, toch per ongeluk wat wolkenknopjes indrukt?
De voorstelling wordt gespeeld aan de hand van een levensgroot pop - up boek, waarvan elke omgeslagen bladzijde een nieuwe wereld laat zien. Een lust voor het oog vol vondsten en verrassingen, die kreten van bewondering en verwondering ontlokt en het publiek moeiteloos meevoert in de wereld van de wolkenfabriek.

 

Foto’s: ‘De Vis op het Droge’ door Laros & De Jong Beeldmakerij

 

Groep 1 & 2
Basismenu - drama

Aantal leerlingen
Max. 100 per voorstelling

Duur
40-50 minuten

Locatie
Theater Marag

Periode
Ma 4 t/m do 28 februari 2019

Lesrooster
Basismenu 2018-2019

Thema
Het weer, wolken, regen, klimaat, ontstaan van weersverschijnselen

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Evaluatie