Reus Ribus en de Relkabouters Schooljaar 20-21

Dit schooljaar worden er twee alternatieve programma aangeboden: de voorstelling 'Reus Ribus en de Relkabouters' van Laros & De Jong Beeldmakerij. De voorstelling wordt door één actrice (Irene Laros) per klas gespeeld op school. Zo blijven de kinderen in hun eigen bubbel en kunnen actrice, kinderen, leerkrachten en onderwijsassistenten afstand houden. De voorstelling duurt 20-25 minuten, inclusief een nagesprek.

Voor de scholen die liever geen gastdocenten op school ontvangen staat er een livestream gepland op 24 juni. Tijdens deze livestream zal De Wolkenfabriek van Laros & De Jong Beeldmakerij te zien zijn. 

Paniek in de Wolkenfabriek Schooljaar 21-22

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan de voorstelling in de Marag Zaal van theater De Lievekamp maken de leerlingen kennis met de discipline theater door middel van een theatervoorstelling. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Ook dit schooljaar staat er weer een leuke, boeiende, grappige en betoverende voorstelling op het programma; de magische figurentheatervoorstelling ‘Paniek in de Wolkenfabriek’ door Laros & De Jong Beeldmakerij

Over Paniek in de Wolkenfabriek
Wie herinnert zich het prachtige pop-up boek van De Wolkenfabriek nog? Met deze voorstelling heeft Laros & De Jong Beeldenmakerij zo’n enorm succes geboekt, dat een vervolg niet uit mocht blijven. Daarom presenteren wij dit jaar: Paniek in de Wolkenfabriek.

Het is een luie, langzame lome ochtend in de Wolkenfabriek. Er is geen wolkje aan de lucht, zoals voorspeld .... Totdat Willy erachter komt dat het bedieningspaneel van de Wolkenfabriek gestolen is. Wat nu? Weermannen en -vrouwen bellen in paniek op: wilde stormen, verzengende zon en droogte droger dan een droge boterham, het weer is op hol geslagen!

img 1119 1

Maar wie heeft het bedieningspaneel gestolen? En waarom? Willy en Wolly twijfelen geen moment en gaan op onderzoek uit. Speurend naar sporen van de dief komen ze op allerlei plekken op de wereld, wat uiteindelijk leidt tot een wel heel verrassende en onverwachte ontknoping...

In Paniek in de Wolkenfabriek wordt op een kolderieke, verbeeldende manier aandacht besteed aan klimaatverandering en de oorzaken en gevolgen daarvan. Een nieuw levensgroot pop-up boek zorgt weer voor allerlei mooie, grappige en spannende verrassingen. 

img 1168 1

 Over Laros & De Jong Beeldmakerij

Als geen ander weet poppenspeelster en actrice Irene Laros – vanuit haar kunstzinnige opleiding – prachtige kleurrijke voorstellingen neer te zetten, waarbij zij steeds weer de beleveniswereld van haar publiek uitstekend weet te treffen.

De samenwerking met Willem Jan de Jong geeft aan hun werk nog meer diepgang en samen weten zij ieder concept uit te werken tot een innovatieve voorstelling. Technologieën die vakkundig en bewust worden ingezet geven het publiek een nieuwe kijk op figurentheater en scheppen verwondering en bewondering.

Naast het spelen op locatie in theaters en scholen in binnen- en buitenland heeft Laros & De Jong Beeldmakerij een eigen theater aan de Raadhuisstraat 15 te Oud-Vossemeer.

Groep 1 & 2
Basismenu - drama

Aantal leerlingen

 • Schooljaar 20-21: per klas per voorstelling
 • Schooljaar 21-22: maximaal 90 leerlingen per voorstelling

Duur

 • Schooljaar 20-21: 25 minuten
 • Schooljaar 21-22: 45-50 minuten

Locatie

 • Schooljaar 20-21: op school
 • Schooljaar 21-22: Theater Marag (achterzijde theater De Lievekamp)

Periode

 • Schooljaar 20-21: mei en juni voorstelling op school
 • 24 juni 2021 livestream
 • Schooljaar 21-22: dinsdag 18 januari t/m 4 februari 2022

Lesrooster

 • Basismenu rooster (20-21) voorstelling op school wordt in overleg met groepsdocent ingepland.
 • 24 juni 2021 livestream. 

Vragen over de roosters?
Neem contact op met Lobke van der Sanden (0412 667690 - educatie@lievekamp.nl)

Thema
Schooljaar 21-22: klimaatverandering, het weer, de aarde, de wereld, landen, het milieu, reizen

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Lesmaterialen

 • Handleiding (2021-2022)
 • Werkbladen (2021-2022)

Evaluatie

 • Groep 1 & 2 2020-2021