Dansvoorstelling “NATUURLIJK” in Muzelinck

Muzelinck verzorgt elk jaar een leuke dansvoorstelling in Theater de Linck die aansluit op de belevingswereld van de kinderen uit groep 4. In 2019 gaan de kinderen van groep 4 naar de voorstelling “NATUURlijk” van dansstorm Oost.

NATUURlijk neemt je mee op een bijzondere reis door de natuur. Vliegend door het wolkendek, zwemmend onder water en dansend tussen groene bladeren ervaar je hoe het is in de natuur. Maar het landschap verandert. Er komen steeds meer wegen, er komt meer afval, bomen worden gekapt en de zee spoelt over het land. Wat kunnen we doen om de natuur te behouden? Met de hulp van kinderen worden oplossingen gezocht. Zij schrijven hun ideeën op, die door middel van flessenpost in de voorstelling worden verwerkt. Van bovenaf worden filmbeelden geprojecteerd op een witte dansvloer. De dansers dansen met, tussen en in de natuur. Als publiek zit je om deze dansvloer heen. Van heel dichtbij ervaar je de dynamische dans en verstilde filmbeelden. Na afloop van de voorstelling gaan
de kinderen in gesprek met de dansers.

In de voorbereidende lessen van de OKVO-handleiding wordt er gebruik gemaakt van de introducerende filmpjes van de dansgroep en wordt er gedanst over het thema Natuur. Deze opdracht is te vinden in de bijbehorende handleiding voor groep 4. De kinderen zitten rondom het podium om de filmbeelden op de vloer goed te kunnen zien. Na de voorstelling gaan de dansers in gesprek met de kinderen over de voorstelling en het thema “Natuur”.

Meer info over Dansstorm Oost vindt u hier: http://dansstormoost.nl/voorstelling/natuurlijk/

OKVO Dansvoorstelling bij Muzelinck

Groep 4
Basismenu - Dans

Menu
Dansvoorstelling NATUURlijk van Dansstorm Oost, handleiding met voorbereidende lessen en reflectie-opdracht. Na de voorstelling vindt een gesprek met de dansers plaats.

Aantal leerlingen
Max. 200 per voorstelling

Duur
Ca. 50 minuten

Locatie
Muzelinck

Periode
18 en 19 maart 2019, tijdstip en keuze van de twee voorstellingsdagen kan worden aangegeven

Lesrooster
Basismenu 2018-2019

Contact
Angelique Alma
0412-623727 - angelique.alma@muzelinck.nl

Lesmateriaal

- Handleiding 
- Trailer NATUURlijk
- Les 1 filmpje 1: NATUURlijk#1 Even voorstellen
- Les 1 filmpje 2: NATUURlijk#2 Flessenpost
- Les 1 filmpje 3: Regels theater
- Les 2 NATUURlijk#4a Dieren in het bos
- Les 2 NATUURlijk#4b De snelweg
- Les 2 Opdracht 1 Muziek 1
- Les 2 Opdracht 2/4 Muziek 2
- Les 2 Opdracht 3/4 Muziek 3

Evaluatie