Literatuur

Basismenu 2018-2019 Literatuur Bibliotheek
In de handleiding Literatuur voor groep 6 staat het boek Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh, geschreven door Sanne Rooseboom centraal.

Het Ministerie van Oplossingen is opnieuw opgericht. Nina kan niet wachten om samen met Alfa, Ruben en mevrouw Vis aan de slag te gaan. Het Internationaal Genootschap stuurt een bericht dat ze pas kunnen beginnen zodra de laatste openstaande zaak is opgelost. Samen met mevrouw Vis duiken de kinderen in de archieven en ontdekken dat er een zaak is uit 1953 waar het Ministerie nooit een oplossing voor heeft gevonden: de zaak van de vermoorde huisbaas en de verdwenen Van Gogh. Een ingewikkelde zaak, waarbij ze ook nog eens de Zilvermannen in de gaten gehouden worden.

Schrijfster Sanne Rooseboom is in maart en april te gast in de bibliotheek Oss en zal op een interactieve manier en met doe-opdrachten met de leerlingen aan de slag gaan. Hopelijk worden er veel mysteries opgelost!

Het boek Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh krijgt elke groep 6 van de bibliotheek cadeau. Misschien leuk om te laten signeren als je in de bibliotheek op bezoek komt met de leerlingen!
.Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Groep 6
Basismenu - Literatuur

Locatie
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss

Contact
Sandra van Bruinisse
0412-622 618 - sbru@nobb.nl
Anton Bimbergen
0412-622 618 - ab@nobb.nl

Lesrooster

Basismenu 2018-2019

Lesmateriaal

 

Evaluatie