Literatuur in Bibliotheek Oss

In het basismenu voor groep 6 wordt de discipline literatuur behandeld. Vanwege de huidige coronamaatregelen zal het schrijversbezoek niet in de Bibliotheek plaatsvinden. We hebben dit besluit genomen omdat het te onzeker is of het schrijversbezoek in maart/april wel of niet door kan gaan. Daarnaast spelen de maatregelen die op de scholen gelden ook mee. We willen graag alle leerlingen de kans geven om met de schrijver kennis te maken. Het zou jammer zijn als dat vanwege de coronamaatregelen niet lukt.

Schrijver Pieter Koolwijk zal via een online schrijversbezoek in elke klas met de leerlingen in gesprek gaan over het boek ‘Prutje’.

  • De schrijver komt ‘live’ via het digibord bij jullie in de klas en zal op die manier zijn verhaal aan de leerlingen vertellen. Tijdens het bezoek is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Het boek Prutje zal centraal staan. Het is geen probleem als het boek niet helemaal voorgelezen is of niet alle opdrachten uit de handleiding zijn gemaakt.
  • Het bezoek online zal ongeveer 30 minuten duren. Er wordt gebruikt gemaakt van de online tool die al in de klas gebruikt wordt of het bezoek gaat via Zoom. U ontvangt hiervoor een link met de uitnodiging.
  • Het nieuwe rooster vindt u hier.
  • Na afloop van het schrijversbezoek ontvangen de leerlingen een kaart met handtekening van Pieter Koolwijk.

Kaft boek Prutje

Schooljaar 21-22

Ieder schooljaar wordt er een nieuw leuk boek en een inspirerende schrijver gezocht die past bij de doelgroep. Zo kan er weer een mooie voorstelling gemaakt worden! Zodra er meer bekend is, wordt dit hier meteen gedeeld.

Ter voorbereiding op het bezoek aan de Bibliotheek Oss wordt het boek door de leerkacht in de klas voorgelezen. In de handleiding Literatuur is het boek het uitgangspunt voor de lessen. De lessen zijn gericht op taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Tijdens het schrijversbezoek in de bibliotheek leren de kinderen de schrijver en het auteurschap beter kennen en mogen ze al hun vragen stellen. Vervolgens maken ze verschillende opdrachten om meer inzicht te krijgen in de bibliotheek als kenniscentrum van informatie, als inspiratiebron voor het stimuleren van leesplezier, maar ook als ontmoetingscentrum. Kortom: de bibliotheek biedt voor ieder wat wils!

bibliotheek boek lezen

Groep 6
Basismenu - Literatuur

Locatie
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss

Periode

  • Schooljaar 2021-2022: maart en april

Contact
Sandra van Bruinisse
0412-622 618 - sbru@nobb.nl
Anton Bimbergen
0412-622 618 - ab@nobb.nl

Lesrooster
Basismenu 2020-2021

Lesmateriaal
In verband met auteursrecht mag de handleiding Literatuur niet op de website geplaatst worden. De handleiding is op te vragen bij Sandra van Bruinisse (sbru@nobb.nl) en/of Anton Bimbergen (ab@nobb.nl). 

Evaluatie

  • Evaluatie 2020-2021