Groene Engel

OKVO
Basisschoolleerlingen zijn van harte welkom in Groene Engel! Groene Engel heeft voor OKVO een mooi audiovisueel programma samengesteld voor leerlingen van groep acht dat aansluit bij de belevingswereld van deze kinderen.

Animatiefilm
Je ziet animatie op televisie in allerlei series en reclame, in de bioscoop in spannende films, maar ook in games. Als iets niet mogelijk is om in het echt te filmen dan wordt dat vaak gedaan door animatie. Denk bijvoorbeeld aan speciale effecten, gekke karakters en gevaarlijke of onmogelijke avonturen. Zoals SpongeBob of een huis dat met ballonnen de lucht in vliegt (Up) of ToyStory.

Een animatiefilm wordt gemaakt door een serie stilstaande beelden te maken en achter elkaar op te nemen. Elk beeldje laat een volgend stapje van de beweging zien. Als je die beeldjes snel achter elkaar afdraait lijkt de beweging net echt. Het maken van een animatie is heel veel werk!

Programma

In Groene Engel zie je hoe animatiefilms gemaakt worden én krijg je enkele filmpjes te zien. Voor de filmvertoning is speciaal ontwikkeld educatief materiaal beschikbaar zodat leerlingen zich goed kunnen voorbereiden in de klas en zelf ook aan de slag gaan met animatie.

Groene Engel
Groene Engel zit in het centrum van Oss en is gevestigd in een pand dat dateert uit 1912. Het is gebouwd in de zogeheten Art-Deco stijl en werd in gebruik genomen door Anton Jurgens als hoofdkantoor voor zijn margarinefabriek Solo. Nu kun je in het pand terecht voor concerten, theatervoorstellingen en filmvertoningen. Voor lokale makers, gezelschappen en initiatieven opent Groene Engel graag zijn deuren. Naast de reguliere programmering initieert en organiseert de Groene Engel projecten voor basisschool-leerlingen en middelbare scholieren in het kader van OKVO en CKV.

Groene Engel is ook nauw betrokken bij lokale culturele festivals als Fantastival. Daarnaast zet Groene Engel zich samen met het Popkollektief in voor een levendige muzikantenscene in Oss en omgeving. Zo is er maandelijks een Open Podium in Groene Engel en is er jaarlijks het muzikantenfestival Oss gaat Vreemd.

groene-engel-1_sm
groene-engel-3

Adres
Kruisstraat 15
5341 HA Oss

Email
info@groene-engel.nl

Telefoon 
0412-405504

Website
Groene-engel.nl