Theater De Lievekamp

“Wij presenteren al het moois dat theater te bieden heeft. Wij willen interesseren, verdiepen, vermaken, leren en informeren. Wij prikkelen je geest en strelen je ogen en oren met het beste dat wij kunnen vinden en dat voor alle leeftijden. Wij zijn een theater met een hart.”

Theater De Lievekamp heeft gedurende haar 50-jarig bestaan een stevige reputatie opgebouwd als breed en laagdrempelig theater voor Oss en de regio.
Jaarlijks programmeren wij zo’n 250 voorstellingen in álle theatergenres: toneel, cabaret, musical, klassiek, pop, dans, multimediaal en kindervoorstellingen. Naast het programmeren van aansprekende professionele artiesten ondersteunen wij ook actief lokaal en regionaal talent door hen een hoogwaardig podium te bieden.

We zijn er van overtuigd dat theater al op jonge leeftijd kan verwonderen en daarom verzorgen wij voor OKVO de discipline Drama. Wij ontvangen de groepen 1 en 2 in ons vestzaktheater Marag om een voorstelling te bezoeken die speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld. Voor velen is een bezoek aan ons theater via OKVO de allereerste kennismaking met theater. het intieme Marag leent zich met uitstek voor interactieve voorstellingen voor deze jonge doelgroep. We presenteren educatief (poppen)theater en houden daarbij rekening met de belevingswereld van het jonge kind. Met aansprekende voorstellingen op niveau, laten we kinderen op jonge leeftijd kennis maken met de magie van het theater en hopen we dat ze hierdoor betoverd worden.

Naast voorstellingen in onze theaterzalen bieden wij het onderwijs ook interactieve rondleidingen aan waarbij kinderen op plekken komen waar normaal alleen artiesten mogen komen. Voor de onderbouw gieten we deze rondleidingen in de vorm van een speurtocht met een spannend verhaal, zodat alle leerlingen van de basisschool op hun niveau kennis kunnen maken met de backstage-wereld. Deze rondleidingen zijn uit te breiden met een actieve workshop door een ervaren theaterdocente. Door kinderen alle facetten van het theater te tonen en te laten ervaren, zullen zij een voorstellingsbezoek voor altijd ervaren als iets bijzonders.

De kinderen van nu zijn de artiesten van de toekomst en wij willen als theater een bron van inspiratie zijn. Door alle kinderen uit Oss en omgeving in ons theater te ontvangen faciliteren wij de kennismaking met een wereld die veel kinderen nog niet kennen. Met onze rondleidingen laten we zien dat er voor iedereen een plek in het theater is: op het podium, achter de schermen, of gewoon in het publiek. Na een bezoek aan ons theater stappen zowel docent als leerling geïnspireerd, gefascineerd en verrijkt ons gebouw uit.

hoofdentree-theater-de-lievekamp-c-hans-van-der-grient (1)_sm
theater-de-lievekamp_marag-zaal3_c-hans-van-der-grient-lr_sm

Adres
Raadhuislaan 14
5341 GM Oss

Telefoon
0412 648 922

E-mail
info@lievekamp.nl

Website
Lievekamp.nl