Het Stadsarchief

Wat is het Stadsarchief?

Het Stadsarchief Oss maakt de regionale geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk, binnen en buiten de muren van het archief. Dit gebeurt door het beschikbaar stellen van archiefbronnen en door het organiseren van onder andere tentoonstellingen, activiteiten en educatieve projecten.

Het Stadsarchief is gehuisvest in de bibliotheek aan de Raadhuislaan en maakt deel uit van de Bibliotheek Oss en de NOBB (Noord Oost Brabantse Bibliotheken). Het archief ontwikkelt diverse educatieve projecten, vanaf groep 3 tot aan het ROC. Het grootste project is de OKVO-stadstocht voor groep 5, die ieder voorjaar plaatsvindt.

Het Stadsarchief werkt graag samen met het onderwijs. Er zijn diverse leskisten te leen: de Romeinse leskist voor groep 5 tot en met 8 en de leskist ‘Het zwaard van Oss, leven in de ijzertijd’ voor groep 5 en 6. Ook is er een wandelboekje over de middeleeuwen in Oss en zijn er uitgebreide projecten over archeologie in Oss en de Tweede Wereldoorlog.

Op de website staan alle educatieve projecten. Er is uiteraard ook maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld bij themaweken, projecten en specifieke vragen en wensen.

stadsarchief1_sm
stadsarchief2

Adres
Koornstraat 14-16
5341BR Oss

Telefoon
0412 842010

E-mail
informatie@stadsarchiefoss.nl

Website
Stadsarchiefoss.nl