Plusmenu 2024-2025 | Multidisciplinair

Muziek & Dans | Bodypercussie (gr. 1-8)

 

Discipline: Muziek & Dans

Locatie: In de danszaal van Muzelinck, Raadhuislaan 18, 5341 GM Oss, of in de speelzaal op school

Periode: De school geeft zelf aan wanneer dit het beste uitkomt.  Datum en tijd in overleg.

Duur: 45 minuten

Deelnemers: Maximaal 30 leerlingen per workshop. Minimaal twee groepen per dagdeel. Dit Plusmenu is geschikt voor voor groep 1 t/m 8.

Contact: Muzelinck, Angelique Alma, 0412-623727, angelique.alma@muzelinck.nl

Prijs: € 99,50 per workshop

Bodypercussie

Bodypercussie, een toffe mix tussen muziek en dans

Deze workshop sluit goed aan op de voorstelling “Kees” van Percossa voor de groepen 3 en 4. Je zou deze workshop kunnen boeken voor/na de voorstelling in Muzelinck of op school. Maar de workshop is natuurlijk ook voor alle andere groepen te boeken.

Tijdens de workshop bodypercussie maken de kinderen ritmes met alleen het eigen lichaam, dus zonder instrumenten, hulpmiddelen of attributen. Het is een combinatie van stampen, klappen en op je lichaam slaan. Het is muziek maken door middel van ritmes maar tegelijkertijd ook een bewegings- en dansvorm. Er wordt gewerkt aan een ritmegevoel, lichaamscoördinatie, luistervaardigheden en concentratie. De eigen inbreng is erg belangrijk, wat kunnen ze zelf verzinnen? Door de inzet van hun eigen creativiteit worden de kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk verschillende geluiden te maken. De koppeling met de verschillende school thema’s is mogelijk!

Beeldende kunst & Cultureel erfgoed | Cultuursnack Ontdek Oss (gr. 6-8)

 

Discipline: cultureel erfgoed & beeldende kunst

Locatie: In de klas

Periode: Iet hele schooljaar, wanneer het jou uitkomt

Duur: ongeveer 15 minuten per onderwerp

Deelnemers: 1 klas, dit Plusmenu is geschikt voor groep 6 t/m 8

Contact: Via Museum Jan Cunen, Janneke van Wolfswinkel (0412-798000 / 06-47655417 / jannekevanwolfswinkel@museumjancunen.nl)

Prijs: Gratis

Cultuursnack

De Cultuursnack Ontdek Oss is verfrissend, bondig en gratis! Heb je weleens wat tijd over aan het einde van je lesdag? Of zoek je leuk lesmateriaal om je lessen over de geschiedenis van Oss net iets anders te geven dan normaal? Dan is dit OKVO Plusmenu aanbod ideaal voor jou. De Cultuursnack Ontdek Oss is namelijk een culturele snack die je op elk gewenst moment kunt 'opdienen' en is speciaal gemaakt voor het digibord.

Door eenvoudige kijkopdrachten, filosofische vragen, interactieve spellen en creatieve verwerkingsopdrachten worden cultureel erfgoed en kunst verbonden met andere schoolvakken en interessegebieden zoals taal, biologie, geschiedenis en aardrijkskunde. Er zijn 12 onderwerpen: de Romeinen, Osse industrieën, Bergoss, oorlogen in Oss, verzamelen, sporen van het verleden, archeologie, immaterieel erfgoed, Ossen, religie, herbestemming en natuur.

Hoe werkt het? Er is geen voorkennis nodig, je kunt meteen aan de slag op je digibord via: cultuursnack.nu/ontdek-oss. De afbeeldingen, opdrachten en vragen zijn kant en klaar.

Theater & Literatuur | Theatrale workshop rondom een boek (gr. 1-8)

Discipline: theater en literatuur

Locatie: op school en/of bij theater De Lievekamp, Raadhuislaan 14, 5341 GM Oss

Periode: in overleg en op basis van beschikbaarheid, gedurende het hele schooljaar

Duur: 45 minuten voor groep 1-2 en 60 minuten voor groep 3-8

Deelnemers: max. 1 klas per workshop. Meerdere klassen kunnen na elkaar gepland worden.
Dit Plusmenu is geschikt voor groep 1 t/m 8.

Contact: Lobke van der Sanden, 0412 667690, educatie@lievekamp.nl

Prijs: € 150,- per klas. Bij meerdere workshops op één dag is een korting mogelijk.

Plusmenu-theater-bibliotheek

In deze theatrale workshop staat een (prenten)boek centraal. De kinderen maken actief kennis met theater en tegelijk wordt het leesplezier gestimuleerd. De workshop wordt verzorgd door theaterdocente en musicalactrice Anne van den Beuken. De workshop kan plaatsvinden op school of in het theater. Dit stemmen we in overleg af.

De boektitels waar je uit kunt kiezen:

  • Moppereend (groep 1, 2)
  • Kikker is jarig (groep 1, 2)
  • Apenkooien en propjes gooien (groep 3, 4)
  • De chocolade tandarts (groep 5, 6, 7, 8)

Voorafgaand aan de workshop ontvang je vanuit de Bibliotheek Oss het boek te leen in de klas ter voorbereiding op de workshop.