Bas Maliepaard te gast bij de onderwijsbijeenkomst!

De onderwijsbijeenkomst op 22 januari staat in het teken van literatuur en cultureel erfgoed.

De lezing vindt daarom plaats in de Bibliotheek Oss en het Stadsarchief.

‘Kinderboeken in de klas – De Leerkracht als smaakmaker.’
Waar moet een goed kinderboek aan voldoen? Hoe herken je het? En waarom is het belangrijk om niet alleen aan te bieden wat kinderen uit zichzelf graag lezen? Aan de hand van zijn eigen leesopvoeding, ervaringen op scholen en zijn werk als kinderboekenrecensent van Trouw, maakt Bas Maliepaard zich in deze lezing sterk voor de positie van het goede kinderboek.

Bas Maliepaard (1982) is freelance journalist, recensent en dagvoorzitter. Hij schrijft onder andere op vaste basis voor dagblad Trouw en publiekstijdschriften als Margriet en Flow over onderwerpen in de hoek van kunst, cultuur, literatuur, media en showbizz. Hij is gespecialiseerd in jeugdliteratuur en interviews met bekende artiesten. Ook presenteert hij maandelijks De Grote Vriendelijke Podcast over jeugdliteratuur en werkt hij als tekstschrijver voor. Stichting CPNB en Stichting Lezen. Als dagvoorzitter presenteert hij grote en kleine bijeenkomsten in de culturele sector. Bas Maliepaard studeerde journalistiek en een minor moderne geschiedenis in Utrecht en deed de uitgeversopleiding van de VOB Boek & Media Academie. En eigenlijk het belangrijkste: hij is vader van Max (3,5) en Ella (10 maanden). www.basmaliepaard.nl en www.degrotevriendelijkepodcast.nl.

Programma
– 14:45 tot 15:15: Inloop
– 15:15 tot 15:45: OKVO nieuws
– 15:45 tot 16:45: Lezing Bas Maliepaard
– 16:45 tot 17:15: Borrel

Aanmelden via info@okvo.nl vóór 18 januari!

Locatie
Bibliotheek Oss/Stadsarchief Oss
Raadhuislaan 10
5341GM Oss

Over de organisatie
OKVO (Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs) en Muzelinck centrum voor de kunsten hebben als gezamenlijk doel het onderwijs te informeren, inspireren en te verrijken met kennis. Vanuit deze gezamenlijke visie organiseren wij bijeenkomsten voor het onderwijs.

Foto via Pixabay fotograaf Annie Spratt