De Teugelaar en De Bogaard op bezoek bij Museum Jan Cunen

Prinsen en prinsessen, rijkdom, jurken, juwelen, hoffelijke taferelen en een heel erg verdrietig meisje.

Aan deze omstandigheden werden de leerlingen van groep 3 van De Teugelaar en de Bogaard onderworpen tijdens hun museumbezoek aan Museum Jan Cunen. Gespannen gezichtjes en kleine stemmetjes klinken door de zalen van het museum. Na een persoonlijke brief te hebben ontvangen van de oude heer des huizes, Arnold van den Bergh, en zijn ingehuurde kunstenares, gingen de leerlingen aan de slag met een uitdagende opdracht! Een kort verslag van dit inspirerende museumbezoek.

De leerlingen hoorde met spanning het verhaal aan van Constance, de dochter van de heer des huizes. Zij had één wens: zij wilde altijd al dolgraag prinses worden. Helaas wist haar vader dat dit voor een simpel arbeidersmeisje nooit mogelijk zal zijn. Constance was ontroostbaar, daarom organiseerde haar vader een verassing…

Adviseren, denken, tekenen

Een verassing waar de leerlingen uit groep 3 erg goed bij konden helpen! Ze hebben vol enthousiasme meegeholpen aan een geweldige ervaring voor Constance, die bijna jarig was. Haar vader wilde dat zij zich even op en top prinses kon voelen!

De adviserende functie ging de leerlingen prima af. Het kiezen van de juiste muziek in een bepaalde zaal vergde veel concentratie en denkwerk, er werd druk getekend aan de portretten die de kunstenares was vergeten af te maken, er werden diverse werken met elkaar vergeleken aan de hand van contrasten en natuurlijk mochten de leerlingen ook zelf even ervaren hoe het is om prins, prinses, koning of koningin te zijn!

Met een voldaan gevoel keerden de leerlingen weer terug naar school. Het museum is hen zeer dankbaar!