Inspiratie!

Om cultuureducatie op een inspirerende en boeiende manier over te brengen op jouw leerlingen valt niet altijd mee.

“Hoe kan ik met mijn groep, zelf, op school, op een mooie manier aan de slag met theater of drama? Op wat voor manier en met welke middelen kan ik met mijn leerlingen gaan programmeren? Ik zou graag uitgebreider met mijn klas willen praten over een kunstwerk, maar hoe pak ik dat aan?” Dit waren vragen die we vanuit de scholen regelmatig te horen kregen. Daar wilden we met de inspiratiemiddag zeker op inhaken. En met succes. Hieronder een impressie van de leuke workshops.

De theaterworkshop werd gegeven door Sophie Gordeijns. Ze bood een aantal mooie manieren om met je groep bijvoorbeeld emoties uit te beelden. Iedereen leefde zich helemaal in!

De workshop VerderKijken DoorDenken, waarbij werd geleerd hoe je met simpele vraagroutines met je leerlingen dieper in kan gaan op een kunstwerk of ander beeld. Een heel mooie manier om je groep goed te leren kijken en een eigen mening te vormen.

De Workshop programmeren werd aangeboden vanuit de bieb. Er werd onder andere met het programma Scratch uitgeprobeerd hoe programmeren werkt en hoe kinderen dit zelf kunnen ondervinden. Voor volwassenen best wel zoeken, voor je leerlingen vaak iets wat ze snel oppikken en waar ze geweldige dingen mee kunnen ontwerpen.

Inspiratie genoeg dus! We zijn benieuwd of je het al in jouw klas hebt uitgeprobeerd en hoe jouw groep het heeft ervaren. Dus laat het ons weten!

Mocht je meer informatie willen over de workshops of aanbieders, stuur dan een mailtje aan info@okvo.nl