Onderwijsbijeenkomst 20 maart!

Nieuwe inspiratie, weer up-to-date zijn over het aanbod van cultuuronderwijs in Oss én kans maken op een taart voor jouw team?

Kom dan naar de OKVO-onderwijsbijeenkomst in Museum Jan Cunen!

Deze editie staat in het teken van het Osse erfgoed. We lanceren de Osse Digitale Scheurkalender, een digitaal educatief programma om als makkelijke cultuursnack te gebruiken in de bovenbouw van het onderwijs (groep 6 t/m 8). Je krijgt een exclusief inkijkje in de spiksplinternieuwe collectiepresentatie Villa Curiossa, een spannende tentoonstelling over de geschiedenis van Oss. Met mammoeten, margarine, de vorst van Oss, Unox & Zwanenberg, Organon, Bergoss én een hotline naar een donker verleden.

Ondertussen word je uitgedaagd je stempelkaart vol te krijgen tijdens de cultuurproeverij. De deelnemende culturele instellingen aan OKVO (Theater De Lievekamp, Muzelinck, Stadsarchief Oss, De Bibliotheek Oss, Museum Jan Cunen en Groene Engel) presenteren zich met een leuke opdracht en handige informatie. Je gaat naar huis met de nieuwste weetjes en leuke tips om toe te passen in de klas. Voor de inwendige mens wordt gezorgd dankzij speciale Osse hapjes van chef Bram uit Café Cunen.

Programma

15:00 – Start (inloop met iets lekkers Ossisch en cultuurproeverij)
15:30 – Lancering Digitale Scheurkalender door Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen
15:45 – Introductie van de nieuwe historische tentoonstelling Villa Curiossa
16:00 – Zelf rondkijken door Villa Curiossa
16:15 – Vervolg cultuurproeverij met een hapje en een drankje
16:45 – Winnaar trekken: wie wint er een taart voor het team?

We kijken ernaar uit je te ontmoeten! En neem vooral je collega’s mee. Meld je aan via deze link!