Terugblik Cultuurproeverij

De onderwijsbijeenkomst op 20 maart 2023 stond in het teken van het Osse erfgoed. Museum Jan Cunen en het Stadsarchief Oss lanceerden hier met een mooie presentatie de Digitale Scheurkalender.

Deze online kalender is bedoeld voor groep 6, 7 en 8 van de scholen in de gemeente Oss. De Digitale Scheurkalender is een gratis online tool, die docenten eenvoudig kunnen gebruiken op het digitale schoolbord.  Daarna kregen de leerkrachten een kijkje in de tentoonstelling “Villa Curiossa” in Museum Jan Cunen en verzorgden OKVO aanbieders een “Cultuurproeverij”. Tijdens deze proeverij konden de leerkrachten in gesprek met de culturele instellingen en konden zo inspiratie opdoen voor cultuureducatie in de klas! Het Cultuurproeven werd positief ontvangen door de leerkrachten en educatief medewerkers van de verschillende instellingen. Wederzijds werd er vollop kennis gedeeld. Ook was er nog een taart te winnen voor het docententeam met een leuke tekenopdracht die direct toegepast kan worden in de klas.

Als kers op de taart had Bram van Café Cunen voor heerlijke hapjes en drankjes gezorgd. Kortom: een gezellige, inspirerende bijeenkomst!

Nieuwsgierig naar de Digitale Scheurkalender? Ga naar digitalescheurkalender.com en log in met: Oss.