Onderwijsbijeenkomst 26 oktober

Leerkrachten Osse basisscholen beleven een mooie kunst & cultuur-avond

We praten leerkrachten bij over de nieuwste ontwikkelingen rondom OKVO. Naast kennismaking met enkele nieuwe gezichten, geven we een update over de digitalisering van de handleidingenvoor de OKVO-programma’s. Daarnaast is er tijd om ervaringen met elkaar te delen.

Tot slot wonen de deelnemers zelf een voorstelling bij, zowel in de Groene Engel als in De Lievekamp hebben we een bijzonder aanbod waar leerkrachtne uit kunnen kiezen. Zo sluiten collega’s deze informatieve bijeenkomst af met een mooie avond in de wereld van kunst en cultuur.

Het programma is als volgt:
 Datum:  Donderdagavond 26 oktober 2023
 Locatie:  Ontvangst in De Lievekamp, Raadhuislaan 14, 5341 GM Oss
 18.30 uur:  Inloop met koffie en thee
 19:00 uur:  Start onderwijsbijeenkomst
OKVO-programma is inclusief voorstelling naar keuze
 20:15 uur:  Voorstelling in De Lievekamp: ‘De avond is ongemak’
 20:30 uur:  Voorstelling in Cultuurpodium Groene Engel: ‘Vecht’
Adres: Kruisstraat 15, 5341 HA Oss
±22:00 uur: Einde programma

 

Voor deze avond zijn alle Interne Cultuur Coördinatoren van alle Osse basisscholen en hun collega’s uitgenodigd. Heb je géén uitnodiging gehad? Mail ons als je erbij wilt zijn.

Met het basis- en plusmenu van OKVO kunnen alle kinderen uit gemeente Oss op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst en cultuur. Voor de leerkrachten organiseren we twee keer per jaar onderwijsbijeenkomsten om kennis op te doen, behandelen we actuele thema’s en wisselen collega’s onderlingen ervaringen uit.

Meer informatie over de voorstelling:

Voorstelling in De Lievekamp:
De avond is ongemak – naar het boek van Marieke Lucas Rijneveld

Door de ogen van jongste zus Jas zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. De ouders van Jas, volledig verlamd door hun verdriet, merken niet dat hun dochter langzaam ontspoort. Zwevend in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, neemt Jas je mee in haar hoofd. Worstelend met schuldgevoel, voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel.
Voorstelling in Cultuurpodium Groene Engel:
Vecht – Door Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin en Zephyr Brüggen

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? De aangrijpende monoloog Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar. We maken de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid.