Nieuw OKVO-aanbod 2024-2025

Het OKVO-programma voor schooljaar 2024-2025 is rond. Vanaf nu kun je als ICC’er of OKVO-contactpersoon groepen inschrijven. Het Basismenu en het Plusmenu biedt weer volop mogelijkheden om kinderen kennis te laten maken met culturele instellingen dicht bij huis.

Het Basismenu voor groep 1/2 draait om de voorstelling ‘Bananengeschil’. Het theater-programma gaat over kleur. Vroeger was alles zwart-wit of wit-zwart.┬áDe koning en koningin besluiten de wereld te kleuren. Groepen 3 en 4 kunnen genieten van de voorstelling “Kees – (of de jongen die teveel scheetjes liet)” door Percossa. Groep 3 zal vooral letten op de muziek, groep 4 gaat aan de slag met dans. Groep 5 gaat erop uit om het erfgoed in hun omgeving te ontdekken! De lessen voor groep 6 zijn gericht op taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zij maken kennis met een inspirerende schrijver. Samen met twee museumdocenten gaan de kinderen van groep 7 op ontdekkingstocht door het museum. Groep 8 krijgt in de filmzaal van Groene Engel enkele korte animatiefilms te zien die geselecteerd zijn door HAFF.

Het Plusmenu, verdieping op het Basismenu, is weer zeer divers. Ook goede samenwerking tussen de culturele instellingen heeft weer mooie workshops opgeleverd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het nieuwe aanbod ‘theatrale voorstelling rondom een boek’, georganiseerd door De Lievekamp en de Bibliotheek. De Plusmenu’s bieden mogelijkheden om aan te sluiten bij actuele thema’s in de klas, maar ook maatwerk voor groepen is mogelijk. De culturele instellingen denken daarover graag met je mee.

Via de OKVO- website is aanmelding mogelijk voor zowel het OKVO Basis- als Plusmenu. Om de organisatie vlot te laten verlopen verzamelen we zoveel mogelijk gegevens over de groepen. Door deze wijze van aanmelden kunnen we vooraf alles organiseren. De desbetreffende instelling hoeft dan alleen nog contact op te nemen over planning. Aanmelden voor zowel Basis- als Plusmenu is mogelijk tot uiterlijk 30 september.