Groep 6: Basismenu '24-'25 | Literatuur

Literatuur in Bibliotheek Oss

Ieder schooljaar wordt er een leuk boek en een inspirerende schrijver gezocht die past bij de doelgroep. Op dit moment is nog niet bekend welk boek van welke schrijver komend schooljaar centraal staat. Zodra er meer bekend is, wordt dit hier meteen gedeeld.

Ter voorbereiding op het bezoek aan de Bibliotheek Oss wordt het boek door de leerkracht in de klas voorgelezen.  Dit boek krijg je van de bibliotheek Oss cadeau! In de handleiding Literatuur is het boek het uitgangspunt voor de lessen. De lessen zijn gericht op taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Na het lezen van het boek en het maken van de opdrachten in de handleiding, komen de kinderen naar het schrijversbezoek in de bibliotheek. Tijdens het schrijversbezoek in de bibliotheek ontmoeten de kinderen de schrijver van het boek en mogen ze al hun vragen stellen. De schrijver zal ingaan op het boek dat centraal staat in de handleiding, maar ook op zijn/haar andere boeken. En vaak zit er ook nog een leuke quiz of andere opdrachten bij om het bezoek nog aantrekkelijker te maken. Met als doel natuurlijk dat de kinderen daarna met nog meer plezier naar de bibliotheek komen en geïnspireerd worden om misschien ook wel de andere boeken van de schrijver te gaan lezen!

Locatie
Bibliotheek Oss
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss

Periode
Mei en juni 2024

Lesrooster
Het rooster publiceren we in het voorjaar 2024

Duur
1 uur

Contact
Sandra van Bruinisse
0412-622 618 - sandravanbruinisse@nobb.nl

Lesmateriaal
In verband met auteursrecht mag de handleiding Literatuur niet op de website geplaatst worden. De handleiding is op te vragen bij Sandra van Bruinisse (sandravanbruinisse@nobb.nl).

Introductiefilm Bibliotheek

Evaluatie
Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.