Groep 7: Basismenu '24-'25 | Beeldende kunst

Bezoek aan Museum Jan Cunen

Op bezoek bij Museum Jan Cunen!
Met de klas een bezoek brengen aan Museum Jan Cunen is nooit saai. Samen met twee museumdocenten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het museum. Aan de hand van kijk- en doe-opdrachten ontdekken ze op welke manieren je allemaal naar kunst kan kijken, wat ze er zelf van vinden en horen ze de mening van klasgenootjes. Naast dat er veel wordt gekeken wordt er ook veel gefantaseerd en gaan de kinderen zelf aan de slag met korte doe-opdrachten.

Bereid jezelf en de klas voor met de docentenhandleiding
Om je klas goed voor te bereiden op het museumbezoek ontvang je van tevoren een handleiding. Daarin staat informatie over de tentoonstellingen die ze gaan zien, een korte doe-opdracht zodat de inhoud ook beklijft en vind je een reflectieopdracht voor na het museumbezoek. Allemaal bedoeld om jou als leerkracht te helpen en te ondersteunen, want je hebt het al druk genoeg. Ook staat er in de handleiding praktische informatie, zoals over parkeren en over het inschakelen van hulp door ouders.

Foto: Wiosna van Bon

Menu
Museumbezoek

Locatie
Museum Jan Cunen

Periode
Vanaf april t/m mei 2025

Rooster
Het rooster zal in het voorjaar 2025 worden gepubliceerd

Duur
75 minuten

Deelnemers
Max. 35 leerlingen per klas

Contact
Janneke van Wolfswinkel
06-47655417
jannekevanwolfswinkel@museumjancunen.nl

Lesmateriaal
Het lesmateriaal zal in het voorjaar 2025 worden gepubliceerd

Introductiefilm Jan Cunen

Evaluatie
Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.