Groep 8: Basismenu '24-'25 | Audiovisueel

Animatiefilm: wat zie en hoor je?

In samenwerking met het Holland Animation Film Festival HAFF wordt een handleiding met opdrachten gemaakt voor de leerkracht en leerlingen en een filmprogramma samengesteld. In de filmzaal van Groene Engel krijgen de leerlingen enkele korte animatiefilms die geselecteerd zijn door HAFF. Het zijn films van hedendaagse, professionele animatiefilm-kunstenaars. De animatiekunstenaars komen uit verschillende delen van de wereld: de beeldtaal van de filmpjes is zo krachtig dat het zonder woorden toch makkelijk begrepen wordt. Na elk filmpje worden er vragen gesteld aan de leerlingen of wordt stilgestaan bij een element.

De filmvertoningen vinden plaats in mei en juni 2025. De groepsdocenten kunnen zelf, uit een lijst van keuzemogelijkheden, aangeven wanneer zij naar Groene Engel willen komen.

Met enkele opdrachten die na het bezoek aan Groene Engel in de klas kunnen worden uitgevoerd, wordt het creërend vermogen van de kinderen gestimuleerd. Als laatste wordt de leerlingen gevraagd een recensie te schrijven: goed als reflectie-oefening en natuurlijk ook goed als taaloefening.

Menu
Animatiefilmvoorstelling en daarop voorbereidende handleiding “Audiovisueel” worden verzorgd door Groene Engel in samenwerking met Holland Animation Film Festival (HAFF).

Locatie
Cultuurpodium Groene Engel

Periode
Mei en juni 2025

Rooster
Rooster wordt in het voorjaar 2025 gepubliceerd

Duur
Ongeveer 1 uur

Deelnemers
1 tot 3 klassen tegelijk

Contact
Suzanne Vlak
0412-630802 - suzannevlak@groene-engel.nl

Lesmateriaal
Het lesmateriaal wordt in het voorjaar 2025 gepubliceerd

Introductiefilm De Lievekamp

Evaluatie
Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.