Groep 1 & 2: Basismenu '24-'25 | Theater

'Bananengeschil’ in de Rabo Zaal

Irene Laros is terug! Met de gloednieuw voorstelling Bananengeschil staat zij dit schooljaar weer klaar om de kinderen van groep 1-2 mee te sleuren in de kleurrijke en magische wereld van het theater. Tijdens het bezoek aan de voorstelling in de Rabo Zaal van theater De Lievekamp maken de leerlingen kennis met de discipline theater. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Dat wordt weer een onvergetelijke ervaring voor jou en je klas.

Over Bananengeschil
Vroeger was alles zwart-wit of wit-zwart. Echt waar! Kijk maar eens naar oude films en foto’s. Totdat op een zekere dag de koning en koningin een geheimzinnig pakketje ontvangen met daarin alle kleuren die je maar kunt wensen. Ze besluiten samen de wereld in te kleuren. Te beginnen bij hun lievelingsfruit: de Banaan!

De koning wil de banaan groen. De koningin geel. Het duurt niet lang of er is ruzie en iedereen in het rijk zal en moet kleur bekennen: geel of groen! De meest wijze mensen mogen hun zegje doen en zelfs het volk doet een duit in het zakje. Maar niemand heeft hét antwoord.

De koning en koningin beginnen hun geduld te verliezen. De goede vrede is in gevaar en de tijd dringt. Iedereen is in de ban van het bananengeschil. De oplossing lijkt verder weg dan ooit. Maar dan, net op het nippertje pleegt Irene samen met het publiek een coup de banaan!

Bananengeschil laat op kleurrijke en humoristische wijze zien dat meningsverschillen tot iets moois kunnen leiden!

Over Beeldmakerij Laros en de Jong
Beeldmakerij Laros & de Jong is ontstaan uit een samenwerking tussen Irene Laros en Willem Jan de Jong. Beiden zijn afgestudeerd aan de Academie voor de Beeldende Kunsten Sint Joost te Breda. Hun voorstellingen stonden al vele malen met groot succes in het OKVO Basismenu. Denk aan ‘De vis op het droge’, ‘Kom je spelen?’ en natuurlijk ‘De Wolkenfabriek’. Met een grote verscheidenheid aan theaterdisciplines zoals figurentheater, pop-up, humor en digitale middelen weten zij alle kinderen te betoveren en een fantastische eerste theaterbeleving te geven.

Menu
Bezoek aan Theater De Lievekamp (Rabo Zaal)

Locatie
Rabo Zaal
(hoofdingang voorzijde theater De Lievekamp)

Periode
6 t/m 10 januari 2025 en 17 t/m 21 februari 2025

Lesrooster
Het rooster wordt eind 2024 gepubliceerd

Duur
45-50 minuten

Deelnemers
Maximaal 140 leerlingen per voorstelling

Contact
Theater De Lievekamp, Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Thema
Sprookje, conflict, kleur, samenleving, keuzes maken

Lesmaterialen
Het lesmateriaal wordt eind 2024 gepubliceerd

Introductiefilm De Lievekamp

Evaluatie
Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.