Plusmenu

Binnen het Plusmenu hebben de scholen de ruimte om, bovenop het Basismenu, hun eigen keuzes te maken. De OKVO-instellingen bieden het Plusmenu facultatief aan. Het staat scholen vrij om te kiezen welke delen van het Plusmenu worden afgenomen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een volledig maatwerk project.

Over het Plusmenu

Sommige Plusmenu's zijn in het schooljaar 2019-2020 door COVID-19 komen te vervallen. In het najaar van schooljaar 2020-2021 bestaat er de mogelijkheid om de Plusmenu's van 2019-2020 in te halen als de omstandigheden dit toelaten. Interesse? Neem contact op met OKVO coördinator Janne Pisters via info@okvo.nl of 0412-842019.

Wat is het Plusmenu?
Met het OKVO Plusmenu kun je het OKVO Basismenu (dat een sterke basis biedt) verdiepen of verbreden. In deze gids vind je het aanbod van het Plusmenu. Je kunt een keuze maken uit deze projecten. Hiernaast is er maatwerk voor je school mogelijk.   

Maatwerk
De wensen vanuit de scholen staan bij een op maat gemaakt Plusmenu centraal. Er is van alles mogelijk: een Plusmenu als voorbereiding op een bezoek aan de instelling vanuit het Basismenu, of juist als reflectie achteraf. Het is ook mogelijk om vakoverstijgend te werken of met meerdere disciplines in één activiteit. De lengte van het project en de kosten hiervan worden in overleg bepaald. 

Handleiding
Bij het Plusmenu zit geen handleiding. Degene die het Plusmenu uitvoert kan de samenhang met het Basismenu of de gekozen discipline duidelijk maken.

Wanneer?
De planning gaat in overleg met de school en de culturele instelling. Bij sommige workshops staat een advies voor de periode.

Inschrijven 
Inschrijven voor het Plusmenu gebeurt tegelijk met het aanmelden voor het Basismenu in de periode juni t/m september. Je kunt kiezen voor een Plusmenu uit deze gids of je kunt kiezen voor een op maat gemaakt Plusmenu. Bij het Plusmenu op maat kun je je voorkeuren aangeven in het aanmeldformulier: welke discipline(s) en groep(en). Vervolgens neemt de culturele instelling contact op met je om je wensen te bespreken.